Hvorfor velge økologisk mat uten sprøytemidler?

Mange har sine mat- og innkjøpsvaner, og flesteparten av nordmenn tenker ikke over hva den ferdigbehandlede maten de kjøper i dagligvareforretningen inneholder. Mye av maten er behandlet bare for at den skal se penere ut, med kunstige stoffer og innsprøytninger som over lengre tid ikke nødvendigvis er bra for kroppen. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvorfor du bør velge økologisk mat.

Selv om flere av produsentene og ansatte hos Mattilsynet mener at all norsk mat er trygg å spise, så finnes det mange som mener det motsatte – at det er alt for mye gift i maten vi spiser. Dette behøver ikke å ha noen umiddelbar effekt, men kan gi sykdommer og varige men i fremtiden. Man vet for eksempel at norske menn er de som har dårligst sædkvalitet på hele kloden, noe mange mener stammer fra maten vi får i oss.

Sprøytemidler er verstingen

sproytemiddelFor at maten skal kunne holde seg lenger, og se penere ut når den ligger i butikkhyllene, så sprøytes den med ulike midler. Mye av maten vi spiser inneholder dermed stoffer som ikke er naturlige for kroppen, inkludert gifter og metaller. Flere forskningsrapporter viser at over halvparten av maten du finner i en vanlig dagligvarebutikk, inneholder spor av sprøytemidler. Undersøkelser viser også at for mye inntak av slike stoffer øker sjansen for alvorlige sykdommer på både voksne og barn, og til og med barn under graviditeten.

Det mest brukte sprøytemiddelet i maten heter Roundup. Du finner det i kjøtt, grønnsaker og det meste av ferskvarer, samt drikkevarer.

Med økologisk mat unngår du alt dette

Mat som er dyrket frem på en økologisk måte, har gjennomgått sin naturlige prosess uten menneskelig innblanding av sprøytemidler og lignende. Enten det er snakk om dyr eller grønnsaker, så har de gjennomgått den naturlige prosessen som de var ment til å gjøre. Dette tar lengre tid og kjøttet/grønnsaken oppnår nødvendigvis ikke samme størrelse, men på denne måten vet du at det du putter i deg er 100 prosent naturlig.

Stadig flere nordmenn blir mer observante på alle sprøytemidlene de får i seg, og velger derfor å gå til innkjøp av økologiske produkter når de er i butikkene. Hvorfor velge økologisk mat, når alt annet er så mye billigere, sier mange. Men når man vet hva man spiser, så er det absolutt verdt noen kroner ekstra, og i mange tilfeller er heller ikke prisforskjellen stor. I fremtiden er det sannsynlig at den vil krympe enda mer, ettersom regjeringen gjør en stadig tøffere satsing på at norske gårder skal produsere kun økologisk mat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen