Hvem selger økologisk mat?

dagligvare-kjeder
Bilde: Torstein Opperud

Norge er fortsatt ikke i verdenstoppen på kjøp og salg av økologisk mat, men stadig flere nordmenn får opp øynene for denne sunne matsorten. Flere butikker har også begynt å ha et større sortiment av slike råvarer, og det er ikke lenger bare dedikerte butikker som selger økologiske produkter. Les videre for å finne ut hvor du får kjøpt økologisk mat!

Hos alle dagligvarekjeder

Nå til dags har dagligvarekjedene fått opp øynene for økologisk mat, noe som betyr at nærmest alle matvaregigantene har et slikt tilbud til deg som kunde. Konkurransen har blitt større på dette markedet, som tidligere var dominert av egne butikker utenfor kjedene som kun solgte økologisk mat. Nå har til og med de store kjedene begynt å produsere sine egne merker, der de selger økologisk mat i forskjellige former.

Både Rimi/ICA, Coop og Meny-butikkene (NorgesGruppen) har lansert sine egne merker. REMA 1000-butikkene har også tatt inn en del økologiske merker per 2014, men er fortsatt blant de dårligste på det, sammen med Rimi. Det beste utvalget finner du på supermarkeder som Ultra/Meny og lignende, som i tillegg til sine egne merker har et rikelig, utvalg av økologisk mat innenfor alle typer produkter, det seg være melk, egg, kjøtt eller grønnsaker. Eller til og med brød!

Disse merkene skal du se etter

Meny og Kiwi har det mest kjente merket for økologisk mat, og dersom du handler i disse butikkene regelmessig, så har du helt sikkert lagt merke til Go Eco-ikonet. Dette er altså NorgesGruppen sitt eget merke for norskdyrket, økologisk mat. De har et svært godt utvalg, med alt fra bananer og poteter, til egg og kjøtt. Det samme gjelder for merket I love Eco, som er produsert av svenske ICA og også selges i utvalgte Rimi-butikker. Også utvalget her er stort, med produkter i alle sjangre inkludert potetgull og olivenolje.

Sist, men ikke minst, så har vi COOP-kjeden sitt eget merke. Det beste utvalget finnes på Mega-butikkene, men alle butikkene i kjeden skal ha økologiske produkter. Det heter Ânglamark og har ikke bare fokus på økologisk mat, men også økovennlige produkter som såper, sjampoer og så videre. Her er det ikke grenser for hva som kan produseres økologisk, slik at du kan bytte ut alt du vanligvis kjøper til husholdningen med et økologisk produkt fra Ânglamark.

heliosI de største byene finner du dessuten dedikerte butikker som kun selger økologiske produkter. Helios-kjeden er blant de største i Norge på dette, og bør oppsøkes av enhver matelsker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen