Gjør bedriften miljøvennlig

bedriftDet er mye fokus på og det skrives mye om hvordan du personlig kan gjøre diverse tiltak for en mer miljøvennlig hverdag. Men mange av oss tilbringer mye av dagene på arbeidsplassen, og gigantiske arbeidsplasser fører til stor energisløsing og forurensning hver eneste dag. Derfor er det viktig at også bedrifter blir mer miljøvennlige, og i denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke tiltak du som driver egen bedrift eller kan påvirke bedriften du jobber i, for en mer miljøvennlig hverdag.

Disse tiltakene kan gjøres

Det førte tiltaket vi vil rette øynene våre mot, er de som driver mindre bedrifter der arbeidet i praksis kan gjøre hjemmefra. Vi mener ikke at du skal invitere alle ansatte hjem til deg for jobbing, men de dagene det er mulig å arbeide fra et eventuelt hjemmekontor, så er det bare å utnytte muligheten. Ikke bare er det deiligere for deg selv, men du kan spare miljøet på flere punkter. Her kan vi nevne energisparing, kjøring og lignende som de viktigste faktorene.

Samtidig er det viktig å levere skikkelige produkter, enten det er snakk om en produkt eller tjeneste. Hvis holdbarheten på det du leverer er god, så kan det vare i mange år. Da sier det seg selv at man sparer miljøet for energisløsing, ettersom den samme jobben slipper å bli gjort flere ganger, enten det er snakk om et fysisk produkt eller en nettside som skal settes opp. Samtidig bør bedriften ha en klar og tydelig profil, om hva deres målsetning for en miljøvennlig hverdag er. Det er mye man kan spare på, som for eksempel strøm, kaffe, redskaper og så videre. Ikke minst er det viktig at bedriftens overhode går foran som et godt eksempel, for de ansatte vil garantert følge etter på hva sjefen foretar seg.

Miljøvennlige bedrifter tar seg bra ut

Selv om man ikke skal bli miljøvennlig bare for å selge bedre, så er det en gevinst i seg selv. Miljøvennlige bedrifter kan søke om merking fra norske statlige organer, og dermed sikre seg retten til å markedsføre seg selv som en grønn bedrift. Stadig flere nordmenn blir mer opptatt av miljøet, og en slik merking vil kunne føre til økt kundetrykk for din bedrift. Såkalt miljøsertifisering har blitt mer og mer populært blant store bedrifter, så her er det bare å gjøre sitt for å følge etter.

Videre er det mye man kan gjøre internt i bedriften for å skåne miljøet. Tenk på alt som skrives ut, for eksempel, og de mange unødvendige reisemøtene som kunne vært gjort over internett. Resirkulering og gjenbruk er også viktig, ikke bare i hjemmet, men også på arbeidsplassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen