Gjør ferien miljøvennlig

Å droppe ferien fordi du vil redde miljøet, høres ut som en dårlig idé. Det vil sannsynligvis uansett ikke ha noe for seg, med mindre alle i hele verden dropper å reise. Og det kommer jo ikke til å skje. Derfor kan vi heller fokusere på å reise miljøvennlig, og dersom alle i verden klarer å gjøre dette – så vil mye av jobben for å bevare vår kjære moder jord være gjort. I denne artikkelen ser vi derfor på hvilke tiltak du kan gjøre for at ferien ikke skal bare gange deg og din familie godt.

Slik reiser du miljøvennlig

ferie-miljoDu har helt sikkert fått med deg at det nå bor over syv milliarder mennesker på kloden. Hva hvis vi fortalte deg at en syvendedel av disse – eller så mye som en milliard – reiser bort på ferie hvert eneste år? Da skjønner du at all denne reisingen skaper enorme utfordringer for miljøet vårt, noe man enkelt kan gjøre noe med ved å tenke over sin egen reise.

Nordmenn er glade i å oppleve andre land, men mange ønsker å oppleve så mange som mulig, på kortest mulig tid. Slike reiser er den største synderen til miljøforurensning. Hvis du ønsker å reise miljøvennlig, så tar du heller lange ferier på ett og samme sted. Befinn deg en uke i Berlin, i stedet for å se hele Europa på to uker. Det samme gjelder for reisen. I stedet for å velge korteste rute til destinasjonen, så kan du velge en mer miljøvennlig rute som tar lengre tid. Tog foran fly er for eksempel en god løsning, da de forurenser mye mindre og rommer langt flere passasjer per tur. Da får du samtidig brukt sjansen din til å oppleve mange land på kort tid.

Opptre miljøvennlig på ferie

Når du først er ankomme feriemålet, er det også mange tiltak du kan gjøre for en miljøvennlig ferie. Det første man bør gjøre er å droppe «all-inclusive». Her sløses det enormt med resursene, og lokalsamfunnet får ofte lite igjen av pengene du legger igjen. Samtidig kan du også sørge for å overnatte på et miljøvennlig sted. Mange hoteller gjør små forandringer som kan være viktige for miljøet, som å for eksempel innføre spesielle ordninger for vasking og håndtering av håndduker.

Men av og til er man avhengig av fly. Det er ingen synd å reise på ferie med fly, men du kan gjøre det som en miljøbevisst person. Det er nemlig blitt innført klimabilletter hos de største reiseselskapene, og du kan kjøpe disse for å bidra til mindre utslipp av farlige og skadelige miljøgasser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen