Få en økologisk livsstil

mat-okoMange er opptatt av at man skal få i seg sunn mat, men de færreste tenker da på hvilke råvarer som egentlig er de sunneste. Økologisk mat er nedprioritert blant store deler av det norske folk, og undersøkelser viser at så lite som 1 prosent av all mat som blir solgt i vanlige dagligvareforretninger, er økologisk dyrket. Derfor er det ekstremt viktig at folk vet hva som er sunn mat, og da kommer økologisk mat i første rekke.

Forskjellen mellom økologisk mat og vanlig mat, er først og fremst at økologisk mat ikke inneholder noen kunstige stoffer. Den er dyrket på en måte i pakt med naturen, som gjør at alle de naturlige mineralene og vitaminene er på plass når du spiser produktet. For vanlig mat kan det være tilsatt kunstige vitaminer, noe som nødvendigvis ikke gir den samme helseeffekten som økologisk mat, samtidig som tilsetningsstoffer og sprøytemidler kan være skadelig for den som spiser det.

Fakta om økologisk mat

Hvis du er opptatt av å spise sunt – eller ønsker å bli det – så er det først og fremst økologisk dyrket mat du ønsker. Se etter mat i butikken som er merket med et grønt Ø-merke, som betyr at den er godkjent økologisk i Norge. Hvorfor er økologisk mat sunnere, lurer du kanskje på? Vel, vi kan for eksempel nevne at vanlig mat inneholder over 350 tilsetningsstoffer, mens det maksimale antallet stoffer som er tillatt i økologisk mat, er så lite som 36.

Samtidig er rett og slett økologisk mat sunnere, i den grad at produktene har et høyere innhold av både antioksidanter og fettsyrer som omega 3. Samtidig er det bevist at mengden vitaminer er større, og de stoffene som vanlige produkter proppes med – som kan være skadelige for oss mennesker – ikke er til stedet i økologisk mat. Med andre ord er det både sunnere, men samtidig bedre for helsa di.

Bry deg!

En annen årsak til å velge en økologisk livsstil, er å vise at du bryr deg om samfunnet og miljøet. Hvis alle tar i et tak og velger økologisk mat der det lar seg gjøre, så vil garantert flere følge etter. Det kan påvirke nærmiljøet i gårdene hvordan de dyrker frem maten sin, der blant annet kunstgjødsel kan være med på å ødelegge miljøet og forurense vannkilder i nærhet av gården. Samtidig er det til dyrenes beste at de lever i vilkår som de var ment til å leve i, og ikke plasseres i trange båser der alt handler om å produsere mest mulig kjøtt på kortest mulig tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen