Forskjellige typer økologisk mat

Nordmenn blir stadig mer oppmerksom på hva de putter i seg, og økologisk mat er ikke lengre kun en moderne trend blant bloggere. Selv om Norge enda ikke er i verdenstoppen blant land som spiser slik mat, så ser vi stadig en økning i salget hos dagligvarebutikkene. Men du lurer kanskje på hvilke typer økologisk mat som finnes, noe vi skal se nærmere på i denne artikkelen.

Produkter fra dyr

eggEgg er en av de mest populære formene for økologisk mat. Som kjent så er det hønene som legger eggene, så her er det ikke mye hokus pokus å gjøre med råvarene. Det som skiller økologiske egg fra vanlige egg, er at hønsene virkelig lever et bra liv. Mange eggekartonger er tydelig markert som «egg fra frittgående høns». Det er vel og bra det, men økologisk mat er mer enn som så. Høner som produserer økologiske egg har nemlig fri ferdsel – også utendørs! Dette gjelder ikke for andre høns, som lever i trange bur, selv om de kan bevege seg fritt der og.

Melken du drikker kommer høyst sannsynligvis fra en norsk ku. Men masseproduseringen av kjøtt har ført til at kuene ofte holdes i fjøs og ikke får de levevilkårene de trenger, noe som også går utover melken. Økologisk melk kommer fra kyr som går ute på beite i naturlige omgivelser store deler av året. Samtidig spiser de økologisk mat som sørger for at melken er så urørt som mulig.

Produkter av dyr

biffKjøtt er en viktig næringskilde for oss mennesker, men vet du egentlig hva du daglig putter i deg? Vi skal ikke gå nærmere inn på det her, men fakta om økologisk kjøtt, er at dyret har hatt et verdig liv i samsvar med den måten de var ment å leve på. Det betyr at de alltid har tilgang til frisk luft, med store arealer og boltre seg i. Dette sikrer at de sunne dyrene leverer råvarer av ypperste kvalitet, noe du naturligvis ønsker.

Grønnsaker og lignende

Mens vanlige grønnsaker og frukter sprøytes fulle av midler for å vokse fortere, for å bli større og for å holde lengre, så er de økologiske grønnsakene dyrket uten menneskelig berøring. Økologiske grønnsaker og frukter skal vokse i sin naturlige form, og det er heller ikke lov å bruke noen former for gjødsel eller lignende. Dette gjør at det tar en del lengre tid å dyrke frem slike grønnsaker, men det man sitter igjen med et er langt bedre og mer smakfullt produkt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen