Fordeler med elbil

e-golf Du vet nok at miljøet vårt sliter mer enn noen gang tidligere, og at vi mennesker er nødt til å kutte ned på den mengden skadelige avgasser vi slipper ut. Du kan faktisk være med på å hjelpe, og selv om mange tror at det å bytte ut den vanlige bilen med en elbil ikke hjelper deg selv direkte, så finnes det såpass mange fordeler at de fleste vil takke ja når de får høre om det. Bytt til en økovennlig kjørestil, og bli fornøyd fra topp til tå!

Dette gir en elbil deg

Først og fremst, så er den beste årsaken til å eie en elbil at man sparer penger. Man får for eksempel parkere gratis på alle parkeringsplasser som er i kommunal drift, og man kan passere samtlige bomstasjoner i landet uten å betale en krone. For deg som kjører mye kan dette bety enorme besparelser i løpet av et år, spesielt når vi sier at årsavgiften er på bare en brøkdel av det «vanlige» bileiere må betale.

Ikke minst sparer du penger på drivstoff. Alle ladestasjoner i Norge tilbyr gratis strøm, slik at du praksis kan holde bilen gående uten at det koster deg noe ekstra. Samtidig kan du sørge for å komme deg tidsnok på jobb, i det du suser forbi rushtrafikken i kollektivfeltet, som er åpent for alle med elbil. Samtidig finnes det et flust av andre rabatter og hente når du kjøper elbil, og ulempene lurer du kanskje på? Nei, vi kan faktisk ikke komme på noen. Når skal du begynne ditt økovennlige liv?

Les også: webforumet.no/nytte/elbil

Dette gir en elbil samfunnet

nissan-leafDet er ikke bare du som nyter godt av at du kjører elbil. Se for deg hvor deilig det hadde vært dersom alle i nærheten hadde kjørt lignende bil. Det hadde ikke vært noe eksos, og luften hadde vært like frisk langs E6 som den er ved sjøen. Samtidig gir elbiler fra seg minimalt med lyd, slik at storbyer ville blitt totalforandret dersom det kun hadde vært elbiler til stedet.

Samtidig er en viktig faktor naturligvis klimautslippene. Elbiler har som kjent ikke noe brensel, og derfor slippes det ikke ut noe CO2. Det er ekstremt viktig for å forhindre global oppvarming, og det å bytte en bensinbil med en elbil er kanskje det beste valget du kan gjøre for en økovennlig livsstil. I tillegg er elbilen veldig effektiv med tanke på utnyttelse av energien. Strøm er en fornybar energikilde, og man er ikke avhengig av å hente opp brensel fra havbunnen for at trafikken fortsatt skal kunne gå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen