Energisparing i hjemmet

Strøm er livsviktig i dag, og vi er nok alle takknemlige for at vi har tilgang til strøm i hjemmet. Samtidig synes mange det er deilig å komme til en avsidesliggende hytte, uten tilgang til strøm, så vi nordmenn er noen raringer. Samtidig er vi eksperter på å spare på strøm, noe som verken er bra for vår egen lommebok, og langt verre for miljøet og samfunnet vi bor i.

Derfor skal vi i denne artikkelen komme med syv gode tips til hvordan du kan spare strøm i ditt eget hjem. Det finnes mange tiltak på hvordan man kan spare energi, men vi skal kun fokusere på enkle tips som kan gjennomføres uten store forandringer i levemåten. Husk at du først og fremst gjør dette for miljøet – men samtidig kan du være sikker på at du sparer en del kroner i måneden på strømregningen!

sparedusjSkaff deg sparedusj. Vi er alle glade i en varm dusj, men det betyr ikke at du kan sløse. Sparedusjer bruker nemlig over halvparten av det en vanlig dusj gjør, målt i liter per minutt. Skrur du i tillegg ned varmen på vannet når du dusjer, så sier det seg selv at du her kan redusere bruken. Er man fire i familien som dusjer hver dag, har du redusert strømforbruket til varmtvann med hele 200%!

Skru av lys og andre apparater. Du har helt sikkert blitt mast på om å skru av lys før, men det er ekstremt viktig og energisparende. Hvis du lar lyset stå på i flere rom uten at du er der, så har du sløst med energi som kunne blitt brukt til helt andre ting. Det samme gjelder for elektriske apparater av ulik sort – skru de helt av, og dra ut kontakten slik at de ikke bruker strøm. Ha også dimmer på så mange lyskilder som mulig, og ikke bruk full effekt på pærene. Selv en liten justering kan være strømbesparende over tid.

Se på energimerkingen. Når du kjøper nye produkter som vaskemaskin, tørketrommel, støvsuger og så videre, så bør du se hvordan energimerking de har. De apparatene som bruker minst strøm er merket med A++, og er de du burde kjøpe. De bruker hele 50 prosent mindre strøm enn for eksempel et B-merket apparat.

Bytt oppvarming. Vurder å gå til anskaffelse av varmepumpe. Det er kanskje en stor investering, men på sikt vil du spare mye på det. Samtidig er de miljøvennlige, og bruker kun den luften som er på utsiden av huset. Du vil garantert spare penger i lengden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen