Disse bilene er miljøvennlige

Mange ønsker å drive med såkalt økokjøring, og vil utsette miljøet for minst mulig belastning. Samtidig er mange skeptiske til å gå til innkjøp av elbil, med dens ulemper og fordeler. Det man da må være klar over er at det finnes mange alternativer til elbil, som er miljøvennlige, slik at man kan vurdere flere muligheter. I denne artikkelen ser vi nærmere på hva de mest miljøvennlige bilene på markedet.

Hvilke biler er miljøvennlige?

hybrid-honda-bilVi må fastslå det først som sist – hvis du virkelig vil være miljøvennlig, så er det elbilen som kommer øverst på listen. Når det er sagt, så kan du også kjøre med god samvittighet dersom du velger et av våre andre alternativer. Hybrid-biler kan gi nærmest den samme effekten, og ved å bytte til en bil som bruker biogass eller biodiesel i stedet for vanlig drivstoff, kan du gjøre miljøet en god gjerning – samtidig som du også kan merke det på din egen lommebok.

Faktisk så er så lite som to prosent av dagens trafikk, basert på miljøvennlige biler. Med andre ord bruker mesteparten av oss fortsatt biler som trenger bensin og diesel. Hvis man ikke ønsker elbil, så kan man heller bytte til en hybrid-bil. Dette er en bil som kombinerer det beste fra to verdener, og kommer i forskjellige varianter. Du kan for eksempel ha en bil som kan kjøre både på strøm og bensin (eller gass). Da kan du simpelthen bytte om til bensinmodus når batteriet er kjørt tomt, og du har i alle fall gjort ditt for at miljøet skal få det bedre.

Samtidig finnes det også enkle tiltak du kan gjøre uansett hvilket drivstoff bilen din trenger. Velg en liten og lett bil som har lavt drivstofforbruk, og les deg opp på økokjøring. Ditt personlige kjøremønster har mye å si for hvor miljøvennlig du kjører.

Forskjellige typer drivstoff

Mens bensin og diesel ikke er særlig bra for miljøet, med de mange avgassene som slike biler slipper ut, så er biodrivstoff en moderne og meget miljøvennlig løsning. Dette er nemlig drivstoff som er produsert av organisk avfall, og inneholder kun ting som miljøet selv har produsert. Derfor blir det svært klimavennlig, og man kan bruke avfall flere ganger, og det blir ikke «bortkastet». Det finnes flere varianter av biodrivstoff, inkludert biodiesel, biogass og bioetanol. Hydrogen er også en viktig gass som kan revolusjonere bilene i fremtiden, men foreløpig er ikke teknologien kommet langt nok til at hvermannsen kan bruke slike biler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen