Solcellepanel kan spare miljøet!

De siste månedene har det vært store diskusjoner rundt i Norges land etter at NVE publiserte en rapport som var forslag til områder som er egnet for vindkraft i Norge. Pararelt med dette så ble de første arbeidene påbegynt på vindkraft rundt i Norge. Det er over 50000 nordmenn som har meldt seg inn i Facebook-grupper mot vindkraft. 

Det er et veldig vanskelig tema fordi vi alle vet at man må kunne finne grønne måter å produsere energi på. Problemet med vindkraft er at det er en inngripen i naturen som påvirker dyr, planter og ikke minst naturbildet. I Norge så har vindkraft fått mye medvind av myndighetene fordi de blant annet generer skatt og inntekter for myndighetene. 

Det finnes en annen måte enn vind å produsere grønn strøm på og det er med solcellepanel. De siste årene så har prisen på solcellepaneler falt med 90% samtdig som effekten har økt. Dette har nå ført til at man nå kan investere i et solcellepanel og få igjen penger for investeringen over de neste 25 årene. Dette er hvis en husstand investerer i solcellepanel men forskere mener at solcelleparker er det som er interessant hvis man ønsker å spare miljøet. Store parker med solcellepanel er mye større og kan produsere mye mer strøm enn f.eks du kan på taket ditt. Det er greit med solparker men det er fortsatt ganske små investeringer man som huseier må gjøre i Norge for å produsere strøm fra taket. Investeringen er betalt tilbake etter noen år og med hjelp av støtteordningen til Enova så er dette en lønnsom investering bare sett med økonomiske øyne. Hvis man i tillegg tar på seg de grønne øynene så er dette et svært positivt regnskap. 

I dag så finnes det utrolig mange kritikere av solcellepanel, veldig mange hevder at dette er folk som er betalt av kraftbransjen. For det er ingen hemmelighet at kraftbransjen ikke ser på solcellepanel som en løsning til noen, det er et problem for kraftbransjen. Hvis folk begynner å produsere egen strøm og selge denne så blir det mindre i omsetning til dem. Veldig mange mener at det er nettopp derfor kraftselskapene har det så travelt med å få opp vindmølleparkene, de trenger en «grønn løsning». 

For oss i ØkoLiv så blir det klarere at solcellepanel er en grønnere og mer attraktiv løsning enn f.eks vindturbiner på land. Det å produsere grønn energi handler også om å ta vare på naturen vi har fått i «lån» av våre forfedre. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen