Økologisk snus

Mange menn bruker snus, og sveriges største tobakksselskap Swedish Match produserer verdens første snus laget av organisk dyrkede tobakksplanter.

Tobakken dyrkes i USA, Brasil og Argentina
– Vi har jobbet veldig hardt med leverandørene våre for å gjøre dette mulig, og vi er stolte av å presentere resultatet, sier produktsjef Johanna Narthorst. Nå inngår denne snusen i produktserien vår sammen med alle de andre snusproduktene.

En annen produsent av økologisk snus er Tigersnus.

Men selv om snusen er økologisk, betyr det ikke at det er direkte sunt å bruke den, det betyr bare at du ikke får i deg den vanlige cocktailen med kjemikalier som snusen inneholder. Vi ser litt på påstander om snus under her.

Nikotin er skadelig
Nikotin påvirker utviklingen av hjernen din. Du blir avhengig, noe som gjør det vanskelig å slutte å ta snus.

Snus er mindre skadelig enn sigaretter
Som sigaretter, inneholder snus kreftfremkallende stoffer og nikotin. Nikotin kan gjøre deg avhengig og skade hjernen din. Sigaretter er det mest skadelige produktet du kan bruke. Snus er ikke like skadelig, men begge produktene er dårlige for deg.

Snus forårsaker kreft
Røykfri tobakk øker risikoen for kreft i bukspyttkjertelen, spiserøret og munnen. Snus er en av mange typer røykfri tobakk. Andre typer røykfri tobakk er for eksempel tobakkspastiller, skråtobakk og pulvertobakk. Hvis man ser på snus alene er forbindelsen mellom snus og kreft uklar, fordi det ikke er nok forskning på det.

Snus kan brukes til røykeslutt
Det er ikke en god ide å bruke snus for å hjelpe med røykeslutt. Snus er forbundet med en helserisiko da det inneholder skadelige stoffer og nikotin som kan gjøre deg avhengig. Det er flere, mer trygge, alternativer som hjelper deg med å slutte å røyke.

Røykestopp med meditasjon:

Snus skader tennene
Snus skader tennene dine. Det kan misfarge tennene og skade tannkjøttet. Snus kan også farge spyttet brunt. I tillegg kan snus føre til at tannkjøttet trekker seg tilbake, slik at mer av tennene blir synlige. Når tannkjøttet har trukket seg tilbake, vokser det ikke frem igjen.

1 hendelser på “Økologisk snus”

  1. Mads Leonard Holvik

    Swedish match blei saksøkt utrulig nok fordi helsemyndigheitene ikkje godtar at snus kan vere økologisk. Så denne snusen er tatt vekk frå marknaden. Overformynderi. Økologisk snus handlar om respekt for naturen og tusenårgamal tradisjon med bruk av tobakk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen