Øko grønnsaker reduserer risikoen for svangerskaps forgiftning

Er du gravid, og sørger du for å spise økologiske grønnsaker regelmessig, så reduserer du sannsynligvis risikoen for svangerskapsforgiftning. Det tyder en ny norsk studie på.

hanne torjussen
Hanne Torjussen med ny undersøkelse

Færre sprøytegiftrester
En norsk undersøkelse som er foretatt blant 28.192 førstegangsgravide viser at de kvinnene som ofte spiste økologiske grønnsaker, hadde 21 prosent mindre risiko for å få svangerskapsforgiftning, enn de kvinnene som aldri eller sjelden spiste økologisk. Studien er også publisert i British Medical Journal Open.

Det er den norske ernæringspsykologen og forskningsstipendiat Hanne Torjusen som står bak undersøkelsen. Hun mener at en av grunnene kan være at de kvinnene som spiser økologiske grønnsaker ikke får like mange sprøytegiftrester gjennom kosten. Økologiske bønder bruker nemlig ikke farlige sprøytegifter på åkrene.

Motstandsdyktighet og forbedring av tarmflora
Ifølge studiet er det også andre mulige årsaker til at risikoen for svangerskapsforgiftning senkes. Blant annet at det øko vennlige alternativet skulle gjøre kroppen mer motstandsdyktig, da tarmfloraen angivelig blir forbedret. Dessuten hevder forskerne bak undersøkelsen at de økologiske grønnsakene også inneholder flere av plantenes naturlige beskyttelsesstoffer, slik som antioksidanter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen