Hvordan økologisk mat kan forebygge kviser

Et sunt kosthold er viktig for å mangt, men det er nok de færreste som tenker på hvordan kostholdet kan påvirke hvordan huden vår ser ut, og om vi får kviser av maten vi spiser. Det er utført flere studier på området, men det er ingen av disse studiene som viser at vi får kviser av hva vi putter i oss, men det har en effekt uansett. Det er mange ulike årsaker til at vi får kviser, og den kjemiske balansen i kroppen er en av dem. Gjennom en sunn, balansert kost med fokus på råkost, kan du faktisk motvirke kviser og få en sunn hud ellers.

Hvilken type mat som hjelper mot kviser

Selv om en sot klatt smør ikke gir deg kviser direkte, så vil effekten av å spise smør gi helseeffekter som i tur vil påvirke om vi er disponible til å få kviser eller ikke. Mye av årsaken til kviser ligger i sukkeret vi spiser, fordi dette er en type karbohydrater som opptas i kroppen raskt. Det er ingen hemmelighet at raske karbohydrater kan gi deg høyt blodsukker, som igjen vil påvirke nivåer av hormoner i kroppen, Denne ubalansen i hormoner, er noe som indirekte vil påvirke hvor motstandsdyktig kroppen er mot betennelsesreaksjoner, som kviser jo faktisk er.

Det er ikke bare sukker som påvirker hvor motstandsdyktig kroppen blir, det er også flere ulike typer vitaminer, som eksempelvis A-vitamin, C-vitamin, Omega-3 og flavonoider. Dette er vitaminer og mineraler du finner i mat som frukt, grønnsaker og fet fisk. 

Hvorfor økologisk mat er så bra?

Økologisk mat er bra, fordi dette er matvarer som ikke er tilsatt så mange raske karbohydrater. Økologisk mat er ikke nødvendigvis synonymt med sunt, men det er ingen tvil om at en stor andel av økologisk mat ikke er utsatt for de samme prosessene som behandlet mat. Mye av maten vi konsumerer, er dessverre produsert ferdigmat direkte fra fabrikken, som inneholder mye av de tidligere nevnte karbohydratene vi ikke vil ha mye av. Ved å ha et variert kosthold av økologiske matvarer, er det stor sannsynlighet for at vil lage maten selv, der hjemme, og redusere inntaket av raske karbohydrater.

Spis sunt og få en sunn hud

Sunn mat er bra for kroppen av flere årsaket, og huden får også en fordel av sunn mat. Ve då spise sunt og variert, vil huden din opprettholde den PH-verdien og fuktigheten den skal ha. En hud som er i balanse vil kvitte seg med bakterier og motvirke betennelse, som er to hovedkomponenter i at en kvise popper opp i ansiktet på deg.

Det er også mange andre helseeffekter, som vil hjelpe huden din, som nevnte nivåer av blodsukker. Og følgeeffektene av å ha en sunn kropp vil påvirke alle deler av kroppen. Har du en sunn kropp vil også immunforsvaret være i orden, noe som er viktig for å holde talgproduksjonen nede og du unngår innkapsling av porer, som igjen kan forårsake kviser.

Spis økologisk, spis sunt, vær aktiv og kroppen tar seg av resten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen