Derfor bør du velge økologisk mat

okologisk-tomatMens den maten du vanligvis kjøper i dagligvarebutikken ofte er proppet full av sprøytemidler og unaturlige kjemikalier, så vil økologisk mat være så rene produkter som kun moder jord kan gi oss. Hvis du leter etter grunner til å velge økologisk mat, så bør du lese videre i denne artikkelen.

Din helse

Først og fremst er det din egen helse som burde være i fokus når du spiser. Hvis du velger de vanlige produktene som butikken tilbyr deg av kjøtt, melk, egg og grønnsaker, så kan du være sikker på at du får i deg rester av sprøytemidler. Produktene sprøytes med ulike kjemikalier for å bevare holdbarheten og drepe insekter og lignende. Med økologisk mat slipper du alt dette, ettersom de er behandlet kun av naturen og urørt av menneskelige produkter. Samtidig smaker økologisk mat langt bedre, ettersom de ikke er behandlet eller tilsatt noen ekstra stoffer. Akkurat som om gulrøttene har blitt plukket rett fra åkeren!

Samtidig er du med økologisk mat sikker på hva du får i deg. En grunn til å velge økologisk mat, er fremtiden. Det har ikke blitt forsket og gjort nok undersøkelser på maten vi spiser i dag til at man kan være sikker på om det er bra for helsen. Spiser du økologisk mat, kan du være sikker på at det ikke gir noen økt sjanse for å bli syk.

For dyrene

Hvis du er opptatt av dyrenes velferd, så er økologisk mat det eneste rette å velge. Produkter som kommer fra økologisk landbruk, er basert på dyr som har skikkelige levevilkår. Her får for eksempel hønsene bevege seg fritt i utendørsområder, og ikke i trange båser, samtidig som kyrne går beite store deler av året og har et frist og sunt kosthold. Dette sikrer ikke bare deg bedre kvalitet på kjøttet og på melken, men samtidig et bedre liv for dyrene som gir deg maten du trenger.

For naturen

Egentlig finnes det ingen grunner til å ikke velge økologisk mat. Til og med naturen og samfunnet vil ha det godt når du velger denne typen mat, ettersom det ikke brukes noen form for kunstgjødsel for å dyrke grønnsakene. Det gjør at både vann og jord får det bedre, samtidig som man unngår unødvendig forurensning som kan påvirke andre dyr og miljøer i nærheten av gårdene som driver med ikke-økologisk dyrkning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen