Skal du kjøpe elbil?

e-golfDe miljøbevisste kjører elbil, heter det. Men er det slik at den eneste fordelen med elbil er at man sparer miljøet for skadelige avgasser, eller finnes det flere? Faktisk så er det så mange mer fordeler, og med teknologi som stadig er i utvikling, blir det ikke mange årene til før «alle» har en elektrisk bil. Og det er kanskje heller ikke så rart, ettersom det heller ikke er alt for mange årene til at vi har brukt opp alt av naturlig brensel her på kloden, og da blir alternativet med fornybar energi.

Verdt å vite om elbil

Mange er skeptiske til om elbilen klarer å få deg fra a til b, spesielt når det er snakk om lengre avstander. For noen år siden hadde ikke elbilen batterikapasitet som var verdig de lengste kjøreturene, men teknologien spretter altså fremover med raske fremskritt. Nå kan man kjøre avstander på så mye som 20 mil uten behov for lading! I Norge blir det stadig flere lademuligheter, og det vil garantert ikke bli mindre i fremtiden.

Tenk deg godt om. Hva er det du som oftest bruker bilen til? Jo, det er kjøring til jobb, butikken eller for å sette av ungene på kveldstrening. Og hvor lange avstander er det egentlig? En elbil vil være langt mer miljøvennlig, og ikke minst prisbesparende da du ikke bruker mye energi på disse korte til mellomlange kjøreturene. Du setter simpelthen bilen på lading mellom hver tur, og slipper aldri mer tenke på at tanken nesten er tom. Spesielt er elbil et godt alternativ for familien som skal ha flere biler. Da kan elbilen brukes i hverdagen, mens den vanlige bilen brukes når man skal på langtur i ferier og lignende.

Hvordan belønnes du?

Først og fremst så kan du gi deg selv et klapp på skulderen for at du er med på å bevare moder jord, og bekjemper de mange utslippene av skadelige miljøgasser. Men dette gir deg jo ikke noen direkte gevinster i seg selv, for det er noe staten sørger for. Og fordelen er ganske store, og de kan gjøre store forandringer en vanlig families budsjett.

Man får for eksempel gratis parkering på samtlige kommunale plasser med elbil, noe som kan spare deg for mye penger i løpet av et år. Du kjører også igjennom alle bomstasjoner uten å betale en krone, samtidig som alle ladestasjoner tilbyr deg gratis strøm. I praksis kjører du da gratis! Årsavgiften er også kraftig redusert i forhold til vanlige biler, samtidig som at du kan suse forbi køene i storbyene ved å benytte deg av kollektivfeltet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen