Økologisk skjeggolje

Skjegg er barskt, kult og ikke minst en del av norsk kulturarv. Det er derfor ikke rart at norske menn dyrker skjegget og lar det gro. Veldig mange opplever likevel at skjegget er til besvær, det kan flasse og klø. Da kan det være fristende å prøve å klø i skjegget, smøre inn fuktighetskrem eller vaske skjegget.

I følge nettsiden Skjeggolje.net så kan dette forverre tilstanden. For å bli kvitt kløe og flass så må man behandle både huden under skjegget og hårene. De anbefaler at man børster skjegget ofte og bruker en skjeggolje til å tilføre fuktighet til huden og næring til skjegget.

I tillegg til å virke bra for både hud og hår så har skjeggoljen en annen viktig egenskap. De tilfører en god lukt til skjegget. Lukten er ikke som en parfyme men mer en slags duft. Det er derfor en stor fordel å vite litt om hvilke lukter man liker/foretrekker.

De aller fleste skjeggoljer er laget av naturlige ingredienser og det er jo veldig fint. Naturlig er jo naturligvis ikke godt nok for oss, vi må ha økologisk skjeggolje. Det finnes heldigvis en god del forskjellige økologiske skjeggolje. Utvalget er noe mer snevert men det aller meste er av høy kvalitet.

Prisen på økologiske skjeggolje er noe høyere enn andre typer men kvaliteten er også som regel noe høyere. I tillegg så vet du at det ikke er av innholdet som har

Huden i ansiktet er svært skjør så det er viktig at man velger en skjeggolje som huden ikke reagerer negativt på, det kan gjøre vondt verre. Derfor anbefaler vi at før man bruker en olje at man tar litt på armen for å se hvordan den reagerer på huden din. Dette gjelder alle typer skjeggolje, til og med de som er økologiske.

Hvis man bruker skjeggolje så er det ekstremt viktig at man også vasker skjegget. Man bør ikke bruke såpe/shampoo hver gang men av og til. Da vil skjegget dufte godt, føles bra og du vil mest sannsynlig minimere sjansene for flass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen