Miljøvennlig teknologi i bilbransjen

Miljøhensyn og grønn teknologi er i vinden som aldri før, og dette gjelder ikke minst i bilbransjen. Det er nødvendig å tenke grønnere og mer nyskapende for å ta vare på miljøet vårt, og det blir stadig lansert nye tiltak for at vi skal få en mer miljøvennlig bilpark. Bransjen har blant annet blitt pålagt strengere krav for å redusere utslipp, samtidig som det har blitt iverksatt en rekke fordeler ved å kjøpe og eie mer miljøvennlige biler.

Dette gjør det mer attraktivt både for produsenter og bileiere å velge grønt, og etter hvert som teknologien utvikles blir det stadig enklere å kjøre miljøvennlig. Du kan til og med kjøpe miljødekk, som også blir mer og mer populert.

EU-merking for bedre miljø

Det har i lang tid vært fokus på bilenes CO2-utslipp, og det kommer stadig ny teknologi for å redusere dette. Samtidig har forbrukerne både blitt mer bevisste og fått mer informasjon om den skadelige gassen, og hvordan den påvirker miljøet rundt oss. Når man skal kjøpe ny bil kan det være vanskelig å avgjøre hvor miljøvennlig de ulike alternativene er. Det blir stadig mer fokus på miljøet også blant forbrukerne, og det er derfor helt nødvendig å hjelpe dem på vei ved å tilby gode merkeordninger som angir grad av miljøvennlighet.

Det nyeste EU-direktivet krever at både energiforbruk og avgassutslipp hos de ulike bilene skal angis, slik at forbrukere kan bli mer bevisste på valgene de tar når de skal handle ny bil.

Utvidet miljømerking

Den norske bilbransjen har tatt den nye EU-merkingen ett steg videre ved å tilby en helt unik merkeplakat. I tillegg til å vise drivstofforbruk og CO2-utslipp, gir den nye plakaten informasjon også om utslipp av nitrogenoksider, samt en avgiftsberegning av de ulike gassene. Denne plakaten gir dermed forbrukerne muligheten til å velge en mest mulig miljøvennlig bil, samtidig som den synliggjør hvilke avgifter som påløper basert på bilens utslipp.

CO2-utslippet rangeres på en skala fra A til G, der A-klassen betegner lavest mulig utslipp. Skalaen er dessuten inndelt i farger, slik at det ikke skulle være noen tvil om hva man bør velge hvis man er opptatt av miljø. Den grønne A-klassen betegner et utslipp på mindre enn 50 g CO2 per km, mens den røde G-klassen betegner et utslipp på mer enn 181 g CO2 per km. NOx-skalaen er delt i fire, og består av klassene nullutslipp, hybrid, euro 6 bensin og euro 6 diesel.

Elbiler

De siste årene har man sett en enorm vekst i elbiler i Norge. Det har i en årrekke blitt ført en klimapolitikk som gjør det mer attraktivt å eie en elbil i forhold til en bensin- eller dieselbil. Eiere av elbiler trenger for eksempel ikke å betale årsavgifter, og tilbys dessuten gratis, offentlig parkering. I tillegg er det helt gratis å kjøre gjennom bomstasjoner med en elbil, og det er dessuten tillatt å kjøre i kollektivfeltet.

Disse fordelene ble innført for å endre den negative holdningen mange hadde i forhold til elbiler, noe som langt på vei er oppnådd. Norge er i dag blant landene i verden som har størst andel elbiler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen