Miljødekk / eco-dekk

Miljødekk, også kalt eco-dekk, er som navnet tilsier mer miljøvennlige enn vanlige dekk. Disse har lavere rullemotstand, noe som medfører et lavere drivstofforbruk og dermed redusert utslipp av den miljøfarlige gassen CO2. Det nye EU-direktivet som ble innført i 2012 krever at alle dekk skal merkes med drivstofforbruk slik at det skal være enklere å velge dekk som er mest mulig miljøvennlige. Med miljødekk kan du spare inntil 10 % drivstoff, noe som gir en betydelig fordel både for miljøet og lommeboken. Miljødekk produseres dessuten med minst mulig utslipp, og har gjerne gummisammensetninger som er ekstra holdbare. Dette gir en økt miljøfordel, og er dermed det perfekte valg for de som er opptatt av miljøet. Du kan enkelt bestille miljødekk på nettet, for eksempel hos dekkonline.com eller dekk-guru.no.

Hva er miljødekk

Med det nye EU-direktivet EC/1222/2009 kom det krav om at alle dekk produsert etter 1. juli 2012 skal ha et EU eco-merke som gir informasjon om dekkegenskaper som drivstofforbruk, kjøreegenskaper på vått underlag og støynivå. Målet var å øke sikkerheten, samt gi mer miljøvennlig og økonomisk kjøring ved å promotere drivstoffeffektive og sikre dekk med lavt støynivå. I henhold til den nye merkingen vurderes drivstoffeffektiviteten til mellom A til G på en fargeskala. Grønn A-markering signaliserer den beste drivstoffeffektiviteten, mens rød G-markering gir den laveste drivstoffeffektiviteten. Forskjellen mellom A- og G-merking kan bety en reduksjon i drivstofforbruk på inntil 7,5 %. I praksis gir dette en besparelse på mer enn 6 liter drivstoff for hver 100 mil. Det sier seg dermed selv at miljødekk er langt mer miljøvennlige enn vanlige dekk. I tillegg til miljøfordelen oppnår du dessuten en stor besparelse når det kommer til drivstoffkostnader.

Gode miljødekk

Det finnes mange gode miljødekk på markedet, som både er drivstoffeffektive og som gir et redusert utslipp av CO2. Et godt eksempel er Nokian Hakka Green, et sommerdekk som gir gode kjøreegenskaper under alle forhold. Dekket har svært lav rullemotstand, noe som medfører drivstoffbesparelse og mindre skadelig CO2-utslipp. En god konkurrent er Michelin Energy Saver, et sommerdekk med en ny type gummiblanding som gir lavt drivstofforbruk. Den nye komponenten i dekket sørger dessuten for ekstra lang levetid, noe som gir ytterligere miljøfordeler. Et annet godt valg er Pirelli Cinturato P7, som gir både lengre levetid og mindre CO2-utslipp. Pirelli har dessuten sørget for å unngå unødvendig utslipp under produksjonen, slik at det er et spesielt miljøvennlig alternativ.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen