Grønt og unger

I tillegg til de vanlige motforestillinger til frisk frukt og grønnsaker som vises av mange små barn, er gjennomgripende TV og gruppepress fristelser for søte frokostblandinger, drikkevarer og andre ting tegneserie-figurer likte.
TV-reklamer, spesielt, forsøker å lure foreldrene til å tro de fantastisk velsmakende elementente med tegneseriefigurer som vises på emballasjen inneholder sunne næringsstoffer i tillegg til god smak. Med mindre du vurderer konditorfarge og andre giftige tilsetningsstoffer sunt, det er helt usant.
En diett av rask mat og bearbeidede korn er en viktig bidragsyter til fedme-epidemien blant ungdomme. Følgelig er ungdommer plaget mer av pre-diabetes eller diabetisk forhold enn noen gang før.
Høy fruktose mais sirup (HFK), også kalt maissirup eller maissukker, er mye mindre sunt enn vanlig rørsukker. Men det har erstattet normalt sukker i de fleste tilfeller av behandlet og «junkfood».

Mange helse-eksperter vurdere HFK, transfett-syre behandlede oljer, MSG, og aspartam, som er de ledende kildene for økt fedme og tilhørende dårlig helse i vår moderne verden.
Det kan hjelpe å holde ungene dine borte fra de giftige søte mat-lignende stoffene dersom du ikke tar dem med til butikken. Allerede da er du på go vei med å få dine barn eller barnebarn til å spise sunnere mat.
Sunnere mat for alle krever mye grønnsaker og frukt med en god del nøtter eller frø. Selv om det er best å gå med organisk, ferske råvarer, er det noen elementer du kan komme unna med trygt på lavere kostnader.

Det finnes også en del strategier for å få barn til friske grønnsaker og frukt.
Du må lede ved eksempel og gi barna et miljø som bidrar til å velge sunne matvarer. Det er lurt også å finne ut hvilke grønnsaker barna liker, og deretter gradvis bringe mer av disse i kostholdet, i stedet for å fokuserer på de som er mislikte.
En fersk studie slo fast at unge gutter likte mais mens unge jenter favoriserte brokkoli. Gulrøtter, grønne bønner, poteter og tomater ble satt i rekkefølge etter disse.Du må nok gjøre en ekstra liten innsats for å kjøpe fersk mais isteden for hermetisert, men det sunne innholdet veier opp for dette.
Studien slo også fast, at ved hjelp av grønnsaker for å utfylle en hovedrett skaper mer appell. Dampede eller stekte frukt og/eller grønt med noen smarte enkle oppskrifter får ungdommelig favør også.
En annen studie gjort ved University College London brukte bestikkelser for ekstremt små barn. De delte ut konkrete elementer slik som klistremerker, og roste dem sterkt når de når de spiste en del grønnsaker som ikke ble ansett som «veldig godt».
Etter noen korte måneder, fortsatte barna å spise disse(og andre) grønnsaker på egen hånd uten behov for ros eller premier.
Grønnsaker og frukt er viktig for helsen, og det er ingen grunn til at de skal være helt smakløst. Litt grunnleggende kulinariske ferdigheter går en lang vei, og det gjør også en stor salat.
En god måte å få rå grønnsaker til å smake godt på, er noen dråper kaldpresset olivenolje og eddik.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen