Corkini.no – Miljøvennlig og bærekraftig mote laget av kork

corkini-logoCorkini.no er en nystartet nettbutikk som importerer vesker og annet tilbehør laget av kork. Produktene kommer fra Portugal som har verdens største bestand av korkskog og som står for over 50% av verdens korkproduksjon.

Kork er et av naturens underverk som kommer fra barken på den vintergrønne korkeika Quercus Suber.  Kork er 100% naturlig og fornybart. Tidligst etter 25 år strippes eller høstes barken med varsomhet av dyktige håndverkere uten at treet felles eller blir skadet.  Siden merkes treet og strippes eller høstes først tidligst hvert 9.år. Barken vokser alltid ut igjen og blir bedre med tiden og kan høstes igjen og igjen. Korkeika er det eneste treet som lever videre når barken er fjernet og lever i gjennomsnitt 200 år eller lenger, noe som betyr at man kan strippe eller høste barken 15-17 ganger.

Akkurat som regnskogen binder korkskogen CO2 og bidrar til minskede CO2 utslipp.

I følge WWF binder treet 5 ganger så mye CO2 når barken er fjernet og skal vokse ut igjen. Korkskogen sikrer også det biologiske mangfoldet og gir liv til sjeldne og utrydningstruede dyr som gaupa Iberian lynx.

Av ulike grunner har flere vinprodusenter erstattet kork med plast og skrukork og mange har feilaktig trodd at dette var på grunn av mangel på kork.  Dette har de seneste årene bidratt til utvikling av nye produkter laget av kork, blant annet klær, vesker, isolering, møbler, interiørprodukter, kanoer, surfebrett, lamper mm.

Kork er med andre ord slow fashion. Slow fashion er når kvalitet går foran kvantitet, når vi prioriterer færre og finere produkter med holdbar produksjon og minimal negativ påvirkning av miljøet.

Corkini.no selger vesker og annet tilbehør laget av kork. Korkskinn er slitesterkt på linje med lammeskinn, vannavvisende og rengjøres enkelt med en fuktig klut. I tillegg er så og si alle veskene veganske og skinnfrie, kun enkelte har detaljer i skinn.

Når du velger kork tar du hensyn til omverdenen samtidig som du blir eier av et unikt, holdbart og miljøvennlig produkt laget av naturens eget skinn – korkskinn.

kokeik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen